Tämä suloisesti suussasulava juustokakku on nopea valmistaa. Se myös katoaa nopeasti!
Suklaamurukas juustokakku
Noin 6 palaa
Pohja
170 g sokerittomia digestivekeksejä
50 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte
400 g mascarpone-juustoa
4 dl kuohukermaa
3/4 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
100 - 150 g maitosuklaata raastettuna
Koristeluun murskattua suklaata ja hapokkaita marjoja
Valmistus
Suojaa irtopohjavuoan rengas leivinpaperilla tai öljyllä ja tomusokerilla. Aseta rengas suoraan tarjoilualustalle.
Laita digestivekeksit muovipussiin ja murskaa hienoksi kaulimella.
Sekoita keksimurska ja sulatettu voi kulhossa. Painele voi-keksimurskaseos lusikalla tarjoilualustalle renkaan sisälle. Laita jääkaappiin.
Vatkaa kuohukerma kulhossa vaahdoksi. Vatkaa mascarpone-juusto erissä joukkoon. Sekoita varovasti joukkoon tomu- ja vaniljasokeri sekä suklaaraaste. Älä sekoita liikaa. Painele täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Anna seisoa jääkaapissa mielellään vähintään 3 tuntia.
Poista irtopohjavuoan rengas varovasti. Koristele esimerkiksi hapokkailla marjoilla ja suklaamurskalla mielesi mukaan.
Juustokakun resepti on helposti muokattavissa kunkin mieleiseksi. Halutessasi voit mieluusti lähettää palautetta yllä olevan Contact-linkin kautta.
Comments