top of page
Anne Räisänen

Suklaamurukas juustokakku

Tämä suloisesti suussasulava juustokakku on nopea valmistaa. Se myös katoaa nopeasti!




Suklaamurukas juustokakku


Noin 6 palaa


Pohja


170 g sokerittomia digestivekeksejä

50 g voita tai margariinia sulatettuna


Täyte


400 g mascarpone-juustoa

4 dl kuohukermaa

3/4 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

100 - 150 g maitosuklaata raastettuna


Koristeluun murskattua suklaata ja hapokkaita marjoja


Valmistus


  1. Suojaa irtopohjavuoan rengas leivinpaperilla tai öljyllä ja tomusokerilla. Aseta rengas suoraan tarjoilualustalle.

  2. Laita digestivekeksit muovipussiin ja murskaa hienoksi kaulimella.

  3. Sekoita keksimurska ja sulatettu voi kulhossa. Painele voi-keksimurskaseos lusikalla tarjoilualustalle renkaan sisälle. Laita jääkaappiin.

  4. Vatkaa kuohukerma kulhossa vaahdoksi. Vatkaa mascarpone-juusto erissä joukkoon. Sekoita varovasti joukkoon tomu- ja vaniljasokeri sekä suklaaraaste. Älä sekoita liikaa. Painele täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Anna seisoa jääkaapissa mielellään vähintään 3 tuntia.

  5. Poista irtopohjavuoan rengas varovasti. Koristele esimerkiksi hapokkailla marjoilla ja suklaamurskalla mielesi mukaan.



Juustokakun resepti on helposti muokattavissa kunkin mieleiseksi. Halutessasi voit mieluusti lähettää palautetta yllä olevan Contact-linkin kautta.


Comments


bottom of page