top of page
Anne Räisänen

Nopea vegaaninen marjapiirakka

Tämän helppotekoisen, raikkaan piirakan täytteessä voit käyttää saatavilla olevia marjoja, kotimaista omenaa tai vaikka raparperia ja mansikkaa. Jos vegaanisuus ei ole välttämätöntä, soijajogurtin voi korvata piimällä ja taikinaan voi lisätä kananmunankin. Ohjeella saat yhden uunipellillisen

piirakkaa.


Ainekset


4,5 dl soijajogurttia (tai piimää)

4,5 dl sokeria (hieman vähemmälläkin pärjää)

6 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

100 g kasvismargariinia (tai voita) sulatettuna

2 rkl sitruunan mehua

(1 kpl kananmunaa, ei välttämätön)


Päälle


omenasiivuja, sokeria ja kanelia

TAI

pilkottua raparperia ja mansikkaa

TAI

mustikkaa puolukalla virkistettynä


Sekoita ainekset puuhaarukalla isossa kulhossa. Levitä taikinaseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä päälle ohuita omenasiivuja ja ripaus kanelia ja sokeria tai vaihtoehtoisesti raparperikuutioita ja mansikkaa tai puolukalla terästettyä mustikkaa.


Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.


Herkullista tee- tai kahvihetkeä raikkaan piirakan kera!


Comments


bottom of page